وبینار آشنایی مقدماتی با Docker

ارئه دهنده : امیر مقیمی

داکر (Docker) و به طور کلی Containerها یکی از داغ ترین تکنولوژیهای روز نرم افزار دنیاست که علیرغم سابقه طولانی استفاده در شرکتهایی مانند گوگل، به تازگی به عرصه عمومی نرم افزار راه پیدا کرده است. در این وبینار سعی داریم نگاهی مقدماتی به مفاهیم و تواناییهای این مجموعه ابزار بیندازیم و تعدادی از روشهای استفاده از آن را برای تولید و انتشار بسته های نرم افزاری به صورت کاراتر بررسی کنیم.

درباره این وبینار :

Docker یک سکوی متن باز برای ساخت، طراحی و اجرای اپلیکیشن های توزیع شده است . توسط داکر می توانید اپلیکیشن های خود را سریع تر و راحت تر منتشر کنید. Docker به صورتی عمل می کند که عملیات بسته بندی ، حمل و توسعه هر برنامه کاربردی که به صورت سبک و قابل حمل ایجاد شده است را بطور خودکار انجام دهد. از دیگر ویژگی های این پلتفرم، امکان گسترش سرویس های قابل توسعه به شیوه ای امن و قابل اعتماد در طیف گسترده ای از پلتفرم ها است. از دیگرقابلیت های داکر می توان به انتقال اپلیکیشن ها و انعطاف پذیری زیر ساخت، به روز رسانی پویا و ایجاد تغییرات در لحظه را نام برد.

داکر هیچ سیستم عامل جدیدی ایجاد نمی کند بلکه این امکان را به بسته نرم افزاری ایجاد شده می دهد که از Kernel اصلی سیستم عاملی که بر روی آن نصب شده است استفاده نماید و در زمان انتقال نیز فقط Package نرم افزاری منتقل می شود نه ماشین مجازی ، در واقع Docker Engine یا موتور اصلی Docker جایگزین نرم افزار Hypervisor می شود و اینکار باعث می گردد که کارایی سیستم ما به شدت افزایش یابد زیرا یک لایه واسط به نام Hypervisor حذف شده و نرم افزار بصورت مستقیم با هسته اصلی سیستم عامل کار میکند با این تفاوت که کاملا ایزوله شده است.

یکی از مهمترین فاکتورهایی که Docker دارد Open Source بودن آن است. متن باز بودن بدین معنی میباشد که هر کسی می تواند Docker را تهیه و سورس آن را تغییر بدهد و یک محصول جدید معرفی کند و یا اینکه قابلیت های جدیدی به آن اضافه کند که تا به حال بر روی آن وجود نداشته است. شما می توانید Docker Container های مختلفی بر روی یک سیستم پیاده سازی کرده ، بطوریکه تمامی آنها در یک فضای ایزوله شده قرار داشته و از سیستم میزبان هم مجزا باشند. با استفاده از این پلتفرم، می توانید کل چرخه ی توسعه، تست، توزیع و مدیریت را با استفاده از رابط کاربری مستحکم طراحی کنید.